Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 3 güdür etkisini sürdüren yoğun kar yağışı sonrası kapanan grup yollarını ulaşıma açmak için gece gündüz demeden yoğun bir müadele yürütüyor. Kar yağışının özellikle Hendek, Geyve, Kocaali ve Pamukova gibi yüksek kesimlerde hayatı olumsuz etkilediği günlerde, Büyükşehir ekipleri tüm imkanlarıyla sahada yerini aldı.
Abone Ol
40 Araç ve 80 Personelle 7/24 Sahadalar
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen karla mücadele çalışmalarında toplamda 40 iş makinesi ve 80 personel görev yapıyor. Ekipler, sabahın ilk ışıklarından gece yarılarına kadar karla kaplanan yollarda yoğun bir şekilde çalışıyor. Gece saatlerinde düşen sıcaklıklar nedeniyle buzlanmaya karşı da önlemler alınıyor.
“Yoğun kar yağışının etkili olduğu bölgelerde yolların ulaşıma açılması için tüm ekiplerimizle sahadayız. 3 gün içinde toplamda 39 grup yolunun kapanmasıyla birlikte başladığımız çalışmalarda 30 yol yeniden ulaşıma açıldı. Kalan 9 grup yolunda ise yoğun bir şekilde çalışmalarımız sürüyor” açıklaması yapıldı.
Vatandaşlara Uyarılar
Yetkililer, vatandaşları da dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Özellikle köy yollarını kullanan sürücülerin kar lastiği ve zincir takmadan yola çıkmamaları tavsiye ediliyor. Ayrıca, buzlanma riskine karşı dikkatli olunması ve olası acil durumlar için 112 Acil Çağrı Merkezi ile iletişime geçilmesi öneriliyor.
Hendek’te yaşayan vatandaşlar da ekiplerin çalışmalarından memnun olduklarını dile getirerek, “Büyükşehir ekipleri sabah akşam demeden çalışıyor. Kapanan yollarımızı kısa sürede açtılar. Allah hepsinden razı olsun,” şeklinde konuştular.
Hendek’te Karla Mücadele Seferberliği
Kar yağışının en yoğun hissedildiği noktalardan biri olan Hendek ilçesinde ise ekipler adeta zamana karşı yarışıyor. Yüksek rakımlı köy yollarında kar kalınlığı 50 santimetreyi aşarken, bu yolların ulaşıma açılması için greyder, dozer ve tuzlama kamyonları kesintisiz çalışıyor. Hendek’te kapanan yolların birçoğu yeniden ulaşıma açılırken, köy ve mahalle yollarında kalan son noktalar için ekiplerin mücadelesi devam ediyor.
Geyve, Kocaali ve Pamukova’da Zorlu Koşullar
Geyve, Kocaali ve Pamukova gibi karın yoğun etkili olduğu diğer bölgelerde de yolların açılması için yoğun bir çaba harcanıyor. Özellikle dağlık ve engebeli arazilerde çalışmak ekipler için zorlayıcı olurken, kısa sürede yolların ulaşıma açılması için tüm imkanlar kullanılıyor.
Kar yağışının etkisini kaybetmesiyle birlikte bölgelerde tuzlama çalışmalarına da ağırlık veriliyor. Bu sayede buzlanma riskine karşı yollar daha güvenli hale getiriliyor.
Acil Durumlar İçin Hazır Ekipler
Büyükşehir Belediyesi, acil durumlar için de özel ekipler oluşturdu. Ambulans geçişleri, acil sağlık ihtiyaçları veya kritik noktalarda yaşanabilecek olumsuzluklar için mobil ekipler 24 saat hazır bekletiliyor. Vatandaşlar, acil durumlarda Büyükşehir Belediyesi’nin acil çağrı hatlarını arayarak yardım talebinde bulunabiliyor.
Son Durum
Saat 15.00 itibariyle, Sakarya genelinde kapanan 39 grup yolunun 30’u ulaşıma açılmış durumda. Geriye kalan 9 grup yolunda ise ekipler yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Karla mücadele ekipleri, yağışın devam etmesi durumunda yeni kapanabilecek yollar için de teyakkuz halinde bulunuyor.
Bu haber metniyle Sakarya genelinde ve özellikle Hendek’te yürütülen karla mücadele çalışmalarını daha detaylı bir şekilde anlattım. Eklemek istediğin detaylar varsa düzenleyebilirim.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Yoğun kar yağışının ilimiz genelinde olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak, vatandaşlarımızın tüm imkanlardan kesintisiz faydalanmasını sağlamak için tüm ekiplerimizle sahadayız. Karla mücadelemiz gece gündüz aralıksız sürmektedir. Vatandaşlarımızdan da kar yağışına karşı dikkatli olmalarını ve uyarıları dikkate almalarını rica ediyoruz.”
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te Hendek Haber sitemize
abone olun.