Hendek - Gümüşova İlçe Sınırında Taş Ocağına Büyük Tepki

Düzce’nin Gümüşova ilçesinde yapılması planlanan taş ocağına karşı tepkiler büyüyor. Gümüşova Muhtarlar Derneği'nin öncülüğünde düzenlenen halk toplantısına yoğun katılım sağlanırken, ilçe halkı ve siyasi temsilciler tek yürek olarak taş ocağının açılmasına karşı olduklarını ifade ettiler.

Hendek Gumusova Ilce Sinirina Tas Ocagina Tepki Buyuyor 11

Gümüşova ilçesinde düzenlenen "İlçemizde Taş Ocağı İstemiyoruz" başlıklı halk toplantısına katılım yoğundu. İlçedeki mahalle ve köy muhtarları, vatandaşları taş ocağı projesi hakkında bilgilendirdi ve bugüne kadar yapılan çalışmaları paylaştı. Toplantıda konuşan Gümüşova Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Çavuş, ilçenin geleceği için kritik bir noktada olduklarını belirterek, "İlçemizde kesinlikle taş ocağı açtırmayacağız" dedi.

Hendek Gumusova Ilce Sinirina Tas Ocagina Tepki Buyuyor 17

Mücadele Geçmişi Hatırlatıldı

Toplantıda söz alan Hendek Çukurhan Mahalle Muhtarı Taner Azun, 2011 yılında da benzer bir girişimle karşılaştıklarını ve o dönemdeki mücadelelerinin sonucunda taş ocağı için verilen ÇED raporunu iptal ettirdiklerini hatırlattı. Azun, bu deneyimin bugünkü mücadele için önemli bir örnek teşkil ettiğini vurguladı.

Hendek Gumusova Ilce Sinirina Tas Ocagina Tepki Buyuyor 112

Hendek Gumusova Ilce Sinirina Tas Ocagina Tepki Buyuyor 13

Çevre Gönüllülerinden Güçlü Tepki

Çevre gönüllüsü Serdar Baba, taş ocağı için ruhsatlandırılan alanın ilçe merkezine ne kadar yakın olduğunu vurgulayan bir sunum gerçekleştirdi. Baba, taş ocağının çevreye ve halka vereceği zararın altını çizerek, bu projeye karşı herkesin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Hendek Gumusova Ilce Sinirina Tas Ocagina Tepki Buyuyor 12

"Ormanlar, Tüm Canlılar İçin Hayat Kaynağıdır"

Yeni Mahalle Muhtarı Fehmi Enveş, ocağın açılması durumunda ilçe halkının yaşam kalitesinin ciddi şekilde düşeceğini belirterek, "Kesilecek olan ormanlar sadece insanlar için değil, tüm canlılar için bir yaşam kaynağıdır" dedi. Enveş, Peygamberimizin "Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikin" Hadisi Şerifi ile doğanın korunmasının önemini vurguladı.

Hendek Gumusova Ilce Sinirina Tas Ocagina Tepki Buyuyor 14

Hendek Gumusova Ilce Sinirina Tas Ocagina Tepki Buyuyor 110

Siyasi Temsilcilerden Tam Destek

Toplantıya katılan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, Düzce'yi ve doğayı seven bir çevreci olarak toplantıya katıldığını belirtti. Dağıstanlı, taş ocağı projesinin sadece Gümüşova'yı değil, tüm Düzce'yi olumsuz etkileyeceğini ifade ederek, "Bu konuda Gümüşova halkının yanındayız" dedi.

Hendek Gumusova Ilce Sinirina Tas Ocagina Tepki Buyuyor 113

İyi Parti İl Başkanı Yunus Özer Ay ise, halka rağmen hiçbir projenin dayatılamayacağını belirterek, "Bu mücadelede Gümüşova halkının yanındayız" şeklinde konuştu. Ak Parti Gümüşova İlçe Başkanı Fatih Özcan da, konunun siyaset üstü bir mesele olduğunu vurgulayarak, taş ocağı projesine karşı gerekli tüm adımları atacaklarını ifade etti.

Hendek Gumusova Ilce Sinirina Tas Ocagina Tepki Buyuyor 111

"Birlikte Mücadele Edeceğiz"

Toplantıda söz alan Yeşilyayla Köyü önceki Muhtarı Aykurt Özkurt, daha önce kendi köylerinde taş ocağı girişimlerini nasıl engelledilerse, şimdi de Gümüşova'da aynı başarıyı göstereceklerini söyledi.

Hendek Gumusova Ilce Sinirina Tas Ocagina Tepki Buyuyor 16

Toplantıya katılan çok sayıda vatandaş, ellerindeki pankartlarla taş ocağına karşı tepkilerini gösterdi ve ilçelerinde böyle bir projenin hayata geçirilmesine izin vermeyeceklerini belirttiler. Gümüşova Muhtarlar Derneği ise, mücadelede izlenecek yolları vatandaşlara aktararak, onlardan güven istedi. Toplantı, vatandaşların muhtarlara alkışlarla destek vermesiyle sona erdi.

Hendek Gumusova Ilce Sinirina Tas Ocagina Tepki Buyuyor 18

Hendek Gumusova Ilce Sinirina Tas Ocagina Tepki Buyuyor 19

Editör: Hendek Haber