"Dijital Bağımlılık ve Sosyal Medya Bağımlılığı" başlıklı seminere Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fulya Aktan Kibar, Hendek Gençlik ve Spor İlçe Müdürü V. Yavuz Selim Yılmaz, Hendek Müftülüğü Şube Müdürü Eyüp Terzi ve Birol Usaç, Eğitim-Proje Biriminden Hasan Kodaman, Kuran Kursu Öğreticileri Seyhan Erol, Emine Bayram, Şeyma Öksüzoğlu, Zehra Duysak, Şura Güneş, Sevda Kuru, Emine Aktaş, Melek Bahtiyar, Zeynep Erol ile kuran kursu öğrencileri ve Hendek halkı katıldı.

Hendek'te Dijital ve Sosyal Medya Bağımlılığı Semineri Düzenlendi

Açılış konuşmasını yapan Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fulya Aktan Kibar, dijital bağımlılıkların modern yaşam üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim-Proje Biriminden Uzm. Hemşire Deniz Çiftçi'nin sunumunun ardından, Hendek Sağlıklı Hayat Merkezi'nden Psikolog Melike Kahraman dijital bağımlılıklar konusunda bilgilendirmede bulundu.

Uzmanların açıklamalarına göre, sosyal medya bağımlılığı, sosyal medya platformlarının aşırı ve kontrolsüz kullanımına bağlı olarak bireylerin hayatında olumsuz etkiler yaratabiliyor. Bu bağımlılık, kişinin günlük yaşantısını, iş veya okul performansını ve sosyal ilişkilerini olumsuz yönde etkileyebilir. Özellikle sosyal medya kullanımının sürekli bir ihtiyaç haline gelmesi, zaman yönetimi sorunları, düşük özsaygı, gerçek hayattan izolasyon ve çeşitli fiziksel ile zihinsel sağlık sorunlarına yol açabileceği vurgulandı.

Hendek'te Dijital ve Sosyal Medya Bağımlılığı Semineri Düzenlendi

Katılımcılar, sosyal medya ve dijital cihazların sağlıklı kullanımına yönelik öneriler hakkında bilgilendirildi. Uzmanlar, sosyal medya ve dijital teknolojilerin dengeli kullanımının önemine dikkat çekerek, sağlıklı yaşam için bu alışkanlıkların kontrol altına alınması gerektiğini belirtti.

Hendek'te Dijital ve Sosyal Medya Bağımlılığı Semineri Düzenlendi

Editör: Hendek Haber