Hendek'te Bütünsel Sağlık Farkındalığı: Meme Kanseri Konferansı Düzenlendi

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü, Ekim ayı Meme Kanseri Farkındalık Etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği konferansla kansere dikkat çekti. Hendek Belediyesinin katkılarıyla gerçekleşen etkinlik, toplumun ve öğrencilerin yoğun katılımıyla yapıldı.

Konferansa, Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fulya Aktan Kibar, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü'nün eşi Dilek Püsküllü, Hendek Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Kemal Atala, Kültür İşleri Müdürü Cumaali Çetin, Hendek Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Yusuf Kandemir ve öğrencileri, Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Hendek'te Meme Kanseri Konferansı Düzenlendi

Kanser Farkındalığı ve Erken Teşhis Vurgusu

İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fulya Aktan Kibar’ın gerçekleştirdiği açılış sunumunda, kanser taramalarının önemi, erken teşhis ve tedavi süreçleri ele alındı. Dr. İrem Düzbasan, "Kanser Hastalığı ve KETEM", Dr. Sümeyya Sena Sapmaz, "Serviks Kanseri", Dr. Muhammet M. Müdüroğlu, "Kolorektal Kanser", Dr. Özge Ecertaştan ise "Meme Kanseri" konularında sunumlar yaparak katılımcıları bilgilendirdiler.

Hendek'te Meme Kanseri Konferansı Düzenlendi

Gençlerden Sağlıklı Yaşam Mesajı

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim, Proje ve Basın Birimi sorumlusu Deniz Çifçi’nin moderatörlüğünde gerçekleşen konferansta, Hendek Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri "Sağlıklı Yaşam" temalı sözlerle sağlığın önemine dikkat çekti.

Pembe Konseptle Farkındalık

Güner Organizasyon’un gönüllü desteğiyle düzenlenen etkinlikte, meme kanseri farkındalığı için pembe renk teması kullanıldı. Program sonunda konuşmacılara teşekkür belgeleri ve hediyeler takdim edildi.

Hendek'te Meme Kanseri Konferansı Düzenlendi

Gençler Farkındalığın Öncüsü

Sağlık etkinliklerine gençlerin katılımının, erken yaşta sağlık bilinci kazanmaları açısından önemli olduğu vurgulandı. Toplumsal bilinci artıran bu tür etkinliklerin, sağlık konularında farkındalık yaratmada kritik bir rol oynadığı belirtildi.

Editör: Hendek Haber