Dünya Alzheimer Günü kapsamında, 25 Eylül 2024 tarihinde Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonu'nda “Unutursam Hatırlat” temalı bir seminer düzenlendi. Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü, Hendek Belediyesi ve Türkiye Alzheimer Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen seminere sağlık uzmanları, yerel yönetim temsilcileri ve birçok vatandaş katıldı.

Etkinliğin açılışı, Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fulya Aktan Kibar’ın Türkiye Alzheimer Derneği’ne teşekkür ettiği konuşmasıyla başladı. Ardından, Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Uzmanı Özlem Totuk, Alzheimer hastalığının klinik bulguları ve hasta bakımında danışmanlık almanın önemine değindi.

Hendek'te "Unutursam Hatırlat" Semineri Gerçekleştirildi

Türkiye Alzheimer Derneği Kurumsal İletişim Koordinatörü Arzu Kartum, derneğin çalışmalarını ve projelerini anlatarak gönüllü katılımlarının önemini vurguladı. Derneğin Eğitim ve Sağlık Koordinatörü Ümmügül Geyik ise İstanbul’da hizmet veren Alzheimer Gündüz Yaşamevi hakkında bilgilendirme yaptı.

Seminer, Özel Şahin Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin yazdıkları şiirleri seslendirmesi ve plaket ile teşekkür belgelerinin takdimiyle sona erdi.

Hendek'te "Unutursam Hatırlat" Semineri Gerçekleştirildi

Etkinlik, Hendek halkına Alzheimer hastalığı hakkında farkındalık kazandırırken, katılımcılara hasta bakımında danışmanlık hizmetlerinin önemini bir kez daha hatırlattı.

Editör: Hendek Haber