Fuar, Sakarya ve çevre illerden 190 firmanın katılımıyla gerçekleşti. Hendek'e 200 kilometre çapında tüm yerleşim birimlerinden üreticilere özel servisler tahsis edilerek, fuara yoğun bir katılım sağlandı. Üreticiler, sektöre yönelik yeniliklerle buluşma fırsatı buldu. Siparişlerin ardı arkası kesilmeyince, fuar katılımcıları memnuniyetlerini dile getirdi. 1.3 milyar liraya ulaşan iş hacmi, sektör temsilcileri ve üreticiler arasında memnuniyetle karşılandı. Ayrıca fuar, şehrin ekonomisine de can suyu oldu; konaklama, ulaşım ve gıda sektörleri başta olmak üzere birçok sektöre fayda sağladı.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar da fuarı ziyaret ederek, verimli üretim için fuarların önemine vurgu yaptı. Bayraktar, "Sakarya Fuarı her yıl büyümeye devam ediyor. Ziraat Odaları olarak fuarlara büyük önem veriyoruz. Çiftçi, üretimi verimli hale getirmek için bilgi ve teknolojiyle fuarlarda buluşuyor. Ülkemizin, insanlarımızın gıda güvenliği için verimi yakalamalıyız. Yüksek verim, çiftçinin refahını ve ihracatı artırıyor. Dünyayla rekabet şansı yakalıyorsunuz. Anahtar kelimemiz verim. Verim yükseldikçe sorunların aşılması da kolaylaşıyor" şeklinde konuştu.
GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan ise Sakarya Fuarı'nın ilk yılından itibaren gördüğü ilgi nedeniyle "Yeni Fuar Alanı"nın gündeme geldiğini belirterek, "Sakarya, harika bir fuar alanına kavuşacak. O güne kadar Hendek'te çiftçilerimizin buluşma noktası olmaya devam edeceğiz" dedi.