Devir-teslim töreninde konuşan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, bilişim teknolojileri alanında öncü olma hedefiyle çok çalışacaklarını vurguladı.

Rektör Sarıbıyık, görevi devreden Doç. Dr. Sedat Durmuşkaya'ya yaklaşık 6 yıllık özverili çalışmaları için teşekkür etti. Yeni müdür Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Atalı'nın, yapay zekâ ve robotik alanlarındaki çalışmalarıyla Bilişim Teknolojileri MYO'nun daha da gelişmesine katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Atalı, bu göreve layık görülmekten gurur duyduğunu ve bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için ekip arkadaşlarıyla birlikte çalışacağını ifade etti. Atalı, "MYO mezunlarına ülkemizin nitelikli iş gücüne sahip olması için büyük ihtiyaç var. Bu yüzden vazife esaslı çalışacağız," dedi.

SUBÜ Bilişim Teknolojileri MYO'da Yönetim Değişikliği

Dr. Atalı, Sakarya Üniversitesi Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Bölümü'nden mezun olduktan sonra, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını da aynı üniversitede tamamladı. Robotik, mekatronik sistem tasarımı ve yapay zekâ alanlarında uzman olan Atalı, SUBÜ Robot Teknolojileri ve Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (ROTASAM) müdürlüğünü yürütüyor ve TÜBİTAK İstanbul Asya Bölge Koordinatörlüğü görevini sürdürüyor.

SUBÜ'deki bu yönetim değişikliği, üniversitenin dijital dönüşüm ve yapay zekâ hamlesi doğrultusunda atılan adımlardan biri olarak öne çıkıyor.

Editör: Hendek Haber