Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024/2025 sezonu için kabuklu fındık alım fiyatlarını açıkladı. Buna göre, Giresun kalite fındık 132 TL/Kg, Levant kalite fındık ise 130 TL/Kg'den alınacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) fındık alım fiyatlarının, üreticilerin depolama ve finansman ihtiyaçlarının karşılanması ve pazarlama kaynaklı sorunların giderilmesi amacıyla belirlendiği ifade edildi.

Desteklerle Birlikte Ortalama Fiyat Artıyor

Üreticilere verilen alan bazlı destek, mazot ve gübre desteği ile birlikte düşünüldüğünde, Levant kalite için ortalama fiyat 133 TL/Kg, Giresun kalite için ise 135 TL/Kg olacak. Ayrıca, yüksek randımanlı fındık için (50 randımanın üzerindeki her +1 randıman için) 1,30 TL/Kg ilave fiyat verilecek.

TMO Alım Hazırlıklarını Tamamladı

TMO, fındık alımları için gerekli teknik altyapı, depolama, personel ve finansman hazırlıklarını tamamladığını duyurdu. Üreticiler, 12 Ağustos’tan itibaren TMO iş yerleri ile web adresi ve e-devlet üzerinden randevu alabilecekler. Kabuklu fındık alımları ise 19 Ağustos’ta başlayacak ve alımlar randevulu yapılacak.

Bakanlık, üreticilere ürün tesliminde rutubetten kaynaklı sorun yaşamamaları için ürünlerini kurutmaya özen göstermeleri gerektiğini hatırlattı.

Yeni hasat sezonunun ve belirlenen alım fiyatlarının tüm üreticilere hayırlı olmasını diledi.

Editör: Hendek Haber