Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Yönetim Kurulu Akgün Altuğ, 2024-2025 yılı mahsulü kabuklu fındık alım fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Altuğ, açıklamasında yeni sezon fındık fiyatlarının Sakarya ve ülkemizdeki tüm fındık üreticileri için hayırlı olmasını diledi.

Altuğ, "Geçtiğimiz yıl açıklanan 82.5 TL’lik fındık fiyatı, Şubat-Mart döneminde serbest piyasada 130 TL bandına kadar yükselmişti. Şu an bile serbest piyasa fiyatı 2024-2025 alım fiyatlarında seyrediyor. Fındık fiyatı belirleme çalışmalarında sadece geçtiğimiz yılki fiyatın değil, piyasadaki fiyatın da baz alınarak belirlenmesi, yaşanan ekonomik süreçte üyelerimizi ve sektörü rahatlatmak anlamında daha verimli olurdu," dedi.

Bu yıl aşırı sıcaklardan dolayı rekoltede düşüş tahmin edildiğini belirten Altuğ, "En değerli tarımsal hazinelerimizden olan fındığın fiyatında piyasada manipülasyona açık bir hareket olmaması adına fiyatların bir nebze daha yüksek olmasını bekliyorduk," ifadelerini kullandı.

Altuğ, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Ülke tarımına ciddi katkı sağlayan fındık üreticilerimize hayırlı ve bereketli bir sezon diliyorum. Zor bir süreci hep birlikte üstesinden geleceğimizi umuyorum."

SATSO Başkanı Akgün Altuğ'un bu açıklamaları, fındık üreticilerinin ve sektörün dikkatle takip ettiği bir dönemde geldi. Fındık üreticilerinin beklentileri ve piyasa koşulları göz önünde bulundurularak, fiyat belirlemelerinin yapılması gerektiği vurgulandı.

Editör: Hendek Haber