Hendek Müftülüğü'nün koordinasyonuyla düzenlenen eğitime, Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden Uzm. Hem. Deniz Çiftçi, Hasan Kodaman, Psikolog Melike Kahraman ve Hendek İlçe Müftülüğü Kuran Kursu Öğreticisi Seyhan Erol ile birlikte öğretmen ve öğrenciler katıldı. Eğitimin ilk oturumunda, Uzm. Hem. Deniz Çiftçi'nin sunumuyla yabancı cisim tıkanmalarında ilkyardım ve temel yaşam desteği konuları pratik uygulamalarla anlatıldı.

Eğitimin ikinci oturumunda ise Hendek Sağlıklı Hayat Merkezi'nde görevli Psikolog Melike Kahraman, "Çocuklarda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite" konularında katılımcılara önemli bilgiler aktardı.

Hendek Gençlik Merkezi'nde Hayat Kurtaran Eğitimler

Temel yaşam desteğinin, ilaçsız uygulanan bir yöntem olarak her vatandaşın bilgi sahibi olması gerektiği vurgulandı. Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü, toplumun tüm yaş gruplarına yönelik düzenlediği eğitimlerle, yüzlerce kişiyi bilinçlendirmeye devam ediyor. İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim ve Proje Birimi, sağlıkla ilgili hedeflediği eğitimlerde, risklerden koruyucu ve riski yönetebilen bir toplum oluşturmayı amaçlayarak, bilgi düzeyini artırarak sağlıklı yaşam prensiplerini benimsetmeyi hedefliyor.

Hendek Gençlik Merkezi'nde Hayat Kurtaran Eğitimler

Bu tür eğitimlerin, halkın sağlık bilincini artırarak, acil durumlarda doğru müdahalelerde bulunabilmelerini sağladığı ifade edildi. Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün eğitim programları, toplumsal sağlığı geliştirmek adına önemli bir rol oynuyor.

Editör: Hendek Haber