Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında Hendek Meslek Yüksekokulu (Hendek MYO) birimlerini kapsayan hazırlık toplantıları düzenledi. 16-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen toplantılarda, Hendek MYO’nun kalite süreçleri değerlendirilirken, geliştirilmesi gereken alanlar masaya yatırıldı.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Türkay, Kalite Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Selcen Vodinalı ve Kalite Koordinatör Yardımcısı Öğretim Görevlisi Dr. Ömer Sezai Aykaç’ın katıldığı toplantılarda, Hendek MYO’nun mevcut durumu, son iki yılda kaydedilen ilerlemeler ve gelecek hedefleri tartışıldı. Toplantılarda, 23 birime yönelik yapılan hazırlıklarla birlikte 500’e yakın akademik ve idari personel bir araya geldi. Hendek MYO’nun kalite güvence sistemlerini güçlendirmek ve kurumsal akreditasyon sürecine hazır hale gelmek için atılması gereken adımlar belirlendi.

Kalite Kültürü Güçleniyor

Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SUBÜ’nün tüm birimlerinde olduğu gibi Hendek MYO’da da kalite kültürünü güçlendirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini vurguladı. YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Programı’nın üniversitenin kurumsal akreditasyon hedeflerine ulaşması için kritik öneme sahip olduğunu belirten Sarıbıyık, “Kalite kültürünü tüm birimlerde yaygınlaştırmak ve sürdürülebilir kılmak önceliğimiz. Hendek MYO da bu kapsamda önemli bir yer tutuyor” dedi.

Akreditasyon Sürecinin Önemi

SUBÜ, 2021 yılında YÖKAK’ın ‘Kurumsal Dış Değerlendirme Programı’ ile kalite çalışmalarına başlamış, ardından 2023 yılında ‘İzleme Programı’ kapsamında tekrar değerlendirilmişti. Bu süreçlerde, eğitim-öğretim ve araştırma alanlarındaki kalite standartlarının uygulanabilirliği ve sürdürülebilirliği kanıtlanmıştı. 2024 yılında Kurumsal Akreditasyon Programı’na dahil olan SUBÜ, YÖKAK’ın belirlediği kalite standartlarına uyum sağlayarak 5 yıllık akreditasyon sürecine yönelik hazırlıklarını sürdürüyor.

Hendek MYO, Kurumsal Akreditasyon Sürecine Hazırlanıyor

Hendek MYO’nun bu süreçteki rolü ise oldukça kritik. Üniversite yönetimi, Hendek MYO’nun kalite süreçlerine katkıda bulunmasını, yenilikçi eğitim ve araştırma yaklaşımları ile SUBÜ’nün genel akreditasyon hedeflerine ulaşmasına destek olmasını hedefliyor. Hendek MYO’nun, eğitimde ve araştırmada kaliteli, sürdürülebilir ve yenilikçi bir yapıya sahip olmasının üniversitenin genel başarısına önemli katkılar sağlayacağı öngörülüyor.

Editör: Hendek Haber